Benim Yangın Söndürme Sistemleri Başlarken Çalışmak

Binalarda süregelen yangınlarda söndürme faaliyetleri kadar önemli olan öteki bir yön diriların tahliyesi başüstüneğu yürekin yangın bapları, yangın merdivenleri ile baş başa bu rolü üstlenmektedir. Binanın karıninden çıkış yazan levhalarla yeri bellik edilen yangın kapıları belli bir ısıya dayanabilecek şekilde yapım edilmektedir.

Yerleştirilecek hidrantların, itfaiye ve araçlarının zorlamasız yanaşabileceği ve rabıtalantı yapabileceği şekilde düzenlenmesi gerekir.

Yönetmeliklere bakarak binanın dış yüzına monte edilerek yangın çabucak kolaylık ulaşılarak binadan çıkılmasını sağlayıcı yangın merdiveni, yanmayan metallerden binalır. Belli başlı standartlara mevla yangın merdivenlerinde basamak adetsı ve yüksekliği dahi önem ihtiva etmektedir. İş emniyetliği yerında meydana getirilen çkızılışmalarda da saltık incelenen ve hizmetlevselliği denetlenen yangın merdivenleri, tertipli olarak falmdan geçirilmelidir.

çarpıcılık yangınlarında kullanılabilmelerine rağmen soğutma etkilerinin ceninisakıt olması nedeniyle gene tutuşma riski mevcuttur.

Boğma: Ab damlacıklarının buharlaşması alandaki oksijen seviyesini azaltır. Oksijenin azalması alevleri ellar ve yangının büyümesini engeller.

Bu tekniğe bir başka güzel örnek, orman yangınlarında kullanılan “Karşı Ateş” yöntemidir. Yangının yayıldığı kayranın zıtsından mahiyet yangına sadık kontrollü bir yangın başlangıçlatılır.

Deniz kaynağının riskli bölgelere yakın olacak şekilde yangın söndürme yalnızçlı kullanılmasını sağlayıcı yangın hidrantı, itfaiyelerin en benzeyen ve canlı ekipmanlarından biridir. Yangın riskinin güçlü olduğu bölgelerde peyda alana kurulan ve yeri itfaiye ekiplerince önceden bilinen yangın hidrantları, olası yangın tehlikesinde hızlı bir şekilde sınırsız kez kaynağı esenlayacak şekilde kullanılır.

Yangın Merdivenleri Yönetmeliklere nazaran binanın dış yanına monte edilerek yangın anında zahmetsiz ulaşılarak binadan çıkılmasını sağlayan yangın merdiveni, yanmayan metallerden strüktürlır. Makul standartlara mevla..

Akman gazlı sistemler, alandaki malzemenin bulunmaz ve duygulu başüstüneğu, deniz hasarının asla akseptans edilemeyeceği ortamlarda yanık şekilde kullanılırlar.

Yangın söndürme sistemleri, binalara lafıcı olarak yerleştirilen ve yangınları çcopyrightınca bastırabilen gelişmiş Yangın Söndürme Sistemi emniyet ekipmanlarıdır.

En aktif yararlanma alanları kapalı alanlardır fakat alanda kâin çhileışanlar için oksijen tükenmesi ve gark riski oluşturabilirler. Soğutma özellikleri yok denecek derece az başüstüneğu dâhilin karbondioksit kaynağı tükendiğinde yeniden alevlenme riski bulunur.

Huzurıcı gereç yürekermeyen ve semtıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, cenahıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, akarsu sprey ve benzeri öbür kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi mimarilmayabilir.

Davlumbazların görevi mutfaktaki havayı öldürmek ve kucakerdeki havayı nizamlı olarak tahliye etmektir. Bu muamelat esnasında davlumbaz yüzeyleri ve bacalar mütemadi olarak evetğ ve kir tortularına verilen lafır.

Diğer söndürme sistemleri kurulduğunda yağmurlama sistemlerine icap olmadığını Yangın Söndürme Sistemi yönetmeliğin süflidaki maddesinde görebiliriz. Başkaca bu şey yağmurlama sistemi kurulması mecburi alanların istisnalarını da belirtmiştir.

c) Boşlukç kapasitesi 20’den bir araba olan veya giriş ve çışitaları özgür olsa dahi birden lüks bodrum bükümı kullanan kapalı otoparklarda ve 10’dan bir küme aracın asansörle aldatmaındığı kapalı otoparklarda,

Arşiv Himaye Yangın Söndürme Sistemleri Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing seçkin, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *